Ratsastajan istunnanohjaus

Tarjoan Coaching with Connection-istuntatunteja Pirkanmaan alueella yksityisratsukoille. Ratsastajan on hyvä jo osata hallita hevonen ainakin käynnissä ennen ohjaukseeni tulemista. Mahdollisuutta tuntiin Vesilahden Hinsalassa islanninhevosella voit myös tiedustella.

Omat vinouteni kävivät ratsastusharrastukseni ansiosta tuskallisen selviksi. Totesin, että hevosen selässä en kaikkia ongelmiani saa ratkottua, joten aloitin kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot. Päättötyöni tein kalevalaisen jäsenkorjauksen vaikutuksesta ratsastajan istuntaan. Tulokset olivat myönteisiä, mutta jäin pohtimaan, että kalevalainen jäsenkorjaus yhdistettynä osaavaan istunnanopetukseen saattaisi olla avain monen ratsukon ongelmien ratkaisuun. Sattumalta päädyin Katariina Kaartinen Alongin CwC-kurssille kuunteluoppilaaksi. Tätä ennen olin jo lukenut Mary Wanlessin kirjan Mielekästä ratsastusta. Vaikutuin Katariinan biomekaniikkaan pohjautuvasta istunnan opetuksesta ja kun tuli mahdollisuus hakeutua Katariinan opettajakoulutukseen, en epäröinyt hetkeäkään.

Haluan auttaa ratsukoita löytämään tasapainoisen ja harmonisen tavan liikkua niin, että kumpikin osapuoli säilyy terveenä. Tässä tavoitteessa auttaa istunnanopetus sekä ratsastajan ja hevosen käsittely kalevalaisella jäsenkorjauksella. Syvin osaamiseni on islanninhevospuolella, olen käynyt lähes kaikki Suomen Islanninhevosyhdistyksen kurssit, mutta muunkin rotuiset hevoset käyvät mainiosti. Eikä kalevalainen jäsenkorjaus ole pakollista, mikäli ohjattavakseni haluaa tulla.

Istuntatunneilla maksimissaan kaksi ratsukkoa samaan aikaan, mieluiten keskityn yhteen ratsukkoon kerrallaan. Minulla on myös puinen ”hevonen”, jonka kanssa voidaan istuntaa harjoitella ilman oikean hevosen tuomia haasteita sekä helposti kokeilla kuminauhojen tai muiden apuvälineiden vaikutuksia. Istunnan ohjauksen hinta 40 €/h (sis. alv 24 % ja kohtuullisen matkan kulut).