Ratsukon hyvinvointi

Hevoset ovat ihania eläimiä ja ratsastus upea laji liikkua kauniin eläimen kanssa. Hevosen kanssa touhuaminen katkaisee hyvin arjen kiireet ja tallilla saa raitista ilmaa sekä kropalle liikettä myös tallitöiden muodossa. Hevonen saattaa meidät kuitenkin myös usein vaikeiden tunteiden äärelle. Suuren pakoeläimen reaktiot herättävät ratsastaessa pelkoa ja lisäksi aina on huoli oman rakkaan hevosystävän terveydestä. Usein koetaan riittämättömyyden tunnetta: aikaa ei ole käytettävissä tarpeeksi tai omat taidot koetaan heikoiksi. Oma kroppakaan ei aina ole parhaassa terässä.

Miltä tuntuisi saavuttaa parempi yhteistyö hevosen kanssa? Ratsastaminen olisi mukavaa ja tehokasta sekä ratsastajalle että hevoselle, kummankin keho toimisi paremmin vailla kipua ja mieli suhtautuisi tekemiseen innokkaasti lietsomatta pelkoa ja jännitystä. Tämä varmasti on jokaisen hevosihmisen tavoitteena, mutta sinne pääseminen ei aina ole kovin helppoa, mutta se voi olla mahdollista. Itse olen näiden asioiden kanssa paininut, mutta onneksi nyt alkaa olla sopiva setti kasassa.

Tarjoamani ratkaisu ratsukon hyvinvoinnin parantamiseen on monivaiheinen. Kalevalaisella jäsenkorjauksella laitetaan ratsastajan ja hevosen kropat kuntoon, biomekaniikkaan perustuvalla istunnanohjauksella saadaan ratsastajan istunta ja avut tehokkaammiksi, maastaratsastuksen avulla parannetaan hevosen kehonkäyttöä ja ratsastajan apujen herkkyyttä, ohjatun rentoutuksen avulla parannetaan ratsastajan henkistä tilaa, jolloin ahdistus ja riittämättömyyden tunne vähenevät ja läsnäolo hevosen kanssa helpottuu. Ratsastaminen hyvin on mahdotonta, jos oma keho on jäykkä tai kipeä. Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan vaikuttaa sidekudoksiin, lihaksiin, niveliin ja hermostoon siten, että kivut voivat helpottaa tai poistua, asentotunto paranee ja liikkuvuus paranee. Kun sama tehdään myös hevoselle, sen on helpompi vastata ratsastajan pyyntöihin. Istunnan ja apujen käytön tehostaminen mahdollistaa tehokkaan kommunikaation ratsukon välillä pienin elein, jolloin ratsuna oleminen on hevoselle mielekästä. Rentoutusohjauksen avulla selvitetään ratsastajan haasteita ja löydetään niihin helpotusta. Kun ratsastaja pysyy läsnäolevana ja vastaanottavaisena on ratsukon yhteistyö toimivaa ja sujuvaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s